top of page

do 08 okt

|

Universiteit Antwerpen Campus Drie Eiken

Train-de-trainer 'Eigen baas over je gedachten!'

'Dynamisch, persoonlijk, praktijkgericht, stimulerend tot zelfreflectie' 'Materiaal kan meteen gebruikt worden, spreekt kinderen aan' 'Je krijgt zin om de lessen dadelijk in de praktijk om te zetten!'

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Train-de-trainer 'Eigen baas over je gedachten!'
Train-de-trainer 'Eigen baas over je gedachten!'

Tijd en locatie

08 okt 2020, 09:00 – 16:00

Universiteit Antwerpen Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Antwerpen, België

Over het evenement

Train-de-trainer Eigen baas over je gedachten! Leer kinderen positief denken!

'Eigen baas over je gedachten!' is een wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van het derde en vierde leerjaar de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Ze leren positief te denken en problemen actief aan te pakken.

Programma Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is. De voordelen van positief denken zijn in vele onderzoeken inmiddels beschreven. Optimistische mensen zijn gelukkiger waardoor ze beter om kunnen gaan met vervelende gebeurtenissen. Ze hebben meer vrienden, presteren beter en kunnen beter tegen stress. Een kind dat goed leert omgaan met tegenslag, zal zich ook in zijn latere leven gelukkiger voelen. Als je in staat bent om positief te denken, leg je immers de basis voor een goed zelfbeeld. In deze nascholing krijg je het nodige materiaal en tips and tricks om zelf de lessenreeks in jouw klas te geven.

Doelstellingen Tijdens deze cursus maak je kennis met positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie en krijg je inzicht in het trainingsprogramma 'Eigen Baas over je Gedachten!'. Met het werkboek voor de leerling, de handleiding voor de trainer en het praktische werkmateriaal kun je nadien meteen zelf aan de slag in je klas.

Doelgroep Leerkrachten lager onderwijs 3de, 4de (en 5de leerjaar), zorgleerkrachten, opvoedingsondersteuners, CLB-medewerkers.

Begeleiding Wendy de Pree is de initiatiefnemer van Leer Positief Denken en ontwikkelde - op vrijwillige basis - de training ’Eigen baas over je gedachten!’. Als ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut heeft zij ruim vijftien jaar ervaring in het psychotherapeutisch werken met kinderen en jongeren. Zij leidt trainers en leerkrachten op om de cursussen ‘Eigen baas over je gedachten’ te geven.

Praktisch Cursuscode: 20/LAG/095A

Beperkt aantal deelnemers.

Jouw bijdrage: 115 EUR. Inlichtingen bij: Tamara Bonne, 03 265 29 89, tamara.bonne@uantwerpen.be

Datum Beginuur Einduur Locatie Donderdag 8 oktober 2020 09:00u 16:00u Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw D (parking P2), lokaal D.021 (gelijkvloers)

Inschrijven via: https://www.uacno.be/nl/opleiding/eigen-baas-over-je-gedachten-leer-kinderen-positief-denken-74915

Deel dit evenement

bottom of page