Acerca de
Positief denken
en zo
Mijn verhaal
​
Mijn verhaal is er een van groot enthousiasme om zoveel mogelijk impact te creëren met mijn passie voor positief denken. Ik vind authenticiteit bijzonder belangrijk en benader alles wat ik doe vanuit een stevige wetenschappelijke onderbouwing en sterke persoonlijke betrokkenheid.
​
Ik begon, als erkend gedragstherapeut, met therapie voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Omdat de ouders zo’n sterke factor zijn in het laten slagen van het groeiproces van de jongere, werkte ik heel nauw met hen samen.
​
Ik merkte dat de gemene deler tussen al deze ondersteuning toch vooral het positief denken bleef. En vanuit mijn drang naar impact, dacht ik na hoe ik sneller en efficiënter méér jongeren kon bereiken. Ik werkte een training uit over positief denken, om groepen kinderen op school te leren veerkrachtig in het leven te staan: Eigen Baas over je Gedachten was geboren!
Om nog meer kinderen en jongeren te kunnen bereiken, werkte ik een training uit die ik aan leerkrachten kon geven. Via verschillende opleidingscentra bereikte ik op korte termijn véél professionals die op hun beurt nog véél meer jongeren konden begeleiden in het positief denken.
​
Mijn passie
​
In 2009 werd ik coördinator van het gloednieuwe Postgraduaat Psychotherapie Jeugd en Context aan de UA, waar ik ook als lesgever en supervisor aan de slag ging. De biotoop waarin ik me heel erg thuis voel!
​
In die tijd begon ik ook met veel plezier lezingen te geven over ‘Positief Denken’ aan ouders en professionelen. Ook rond andere onderwerpen werkte ik lezingen uit. Hoe ga je om met angstige kinderen, met de moderne schermen, met het nieuws, hoe zorg je voor rust en regelmaat in het drukke gezinsleven. Hoe kun je, met andere woorden, het leven luchtiger en dragelijker maken? Het antwoord bleek telkens opnieuw: waardegericht leven.
​
​
** Gezien in onder meer Psychologies Magazine, Linda,
De Telegraaf, Libelle, Flair, Goed Gevoel, Story **
​
‘Vraag jezelf regelmatig af: helpt dit wat ik nu doe,
om de persoon te worden
die ik wil zijn’
Heden
​
Corona zorgde voor extra uitdagingen. Lezingen werden webinars, sessies en lessen verhuisden naar een online omgeving, en ik startte met wandelsessies in de natuur, een heel waardevolle manier van therapie geven. Ik verdiepte mezelf ook in meer lichaamsgericht werken en exploreerde thema’s als ziekte en rouw. Zo volgde ik Acceptance and Commitment Therapy (ACT) online bij de immer enthousiaste Russ Harris. Ik leerde er hoe je kunt accepteren dat een situatie is zoals ze is, zonder ze uit de weg te gaan. En hoe je, herstelgericht, op zoek kunt naar hoe je een waardevol, waardegericht leven kunt leiden.
​
Toen ikzelf de diagnose Multiple Sclerose kreeg, moest ik al deze kennis plots op mezelf toepassen. Grootste vraagstuk voor mij: hoe kan ik mijn missie blijven uitdragen, ook met MS? Achter de schermen heb ik hard gewerkt om een manier te vinden om actief als psycholoog te kunnen blijven werken.
​
Ik wil mijn expertise blijven delen: via laagdrempelige filmpjes voor jong en oud over mentaal welzijn op TikTok en mijn andere sociale mediakanalen, via artikels over positieve psychologie, en sociale acties zoals Rugzak Vol Dromen. Daarnaast schreef ik een boek rond ‘Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn’. Omdat er nood is aan laagdrempelige informatie, bruikbare én haalbare tips waarmee je thuis én in de klas voor elk kind het verschil kunt maken.
​
Zo blijf ik psycholoog; anders maar even dynamisch en enthousiast!
Pers
Flair:
Stop met dat uitstelgedrag
Balans Magazine:
Interview
Flair:
Waarom je 's nachts piekert
Flair:
Hoe hoog is jouw EQ?
Contact
Op zoek naar een expert op vlak van positief denken, veerkracht, omgaan met een chronische ziekte of waardegericht leven?
Stuur me gerust een mailtje via info@leerpositiefdenken.be