top of page

Acerca de

Veerkracht 
bij chronische ziekte

Over het project

Als psycholoog en gedragstherapeut leer ik al jaren mensen positiever denken: in mijn eigen praktijk, op de universiteit en via lezingen en trainingen. Toen ik begin 2021 in het ziekenhuis belandde met gevoelsstoornissen in mijn onderlichaam, maakte ik mij hier dan ook niet echt zorgen over. Toen de diagnose RRMS viel, zei ik als optimist moedig: “Als iemand dit aankan, ben ik het wel!”. Totdat ik thuiskwam en amper nog de trap op geraakte…

Er volgden zware maanden vol intense emoties en ervaringen. Alle rollen, relaties en gevoelens stonden op hun kop. Deze ernstige ziekte vraagt zoveel veerkracht en positief denken… Het is steeds mijn missie geweest om ‘zoveel mogelijk dingen te doen die helpen’. En nu wil ik ook vanuit mijn eigen positie als ervaringsdeskundige, zoveel mogelijk mensen inspireren om op een veerkrachtige manier met hun chronische ziekte om te gaan.

Ik deel zoveel mogelijk inspiratie en informatie over veerkracht bij chronische ziektes, in de hoop mensen die het nodig hebben, te kunnen ondersteunen. Ik schreef artikels voor verschillende MS-verenigingen, was gastspreker op een webinar rond 'veerkracht en waardegericht leven bij MS', en maak vlogs voor MS deBaas over het mentale aspect bij een diagnose. Via mijn Instagrampagina @wendy.de.pree werk ik aan meer bekendheid en begrip voor MS met informatieve reels en authentieke verhalen. Samen met mijn dochter Janneke vlog ik voor MSkidsweb en ik ben het gezicht van de pagina rond mentaal welzijn van MS Vereniging Nederland. 

Ik blijf psycholoog in hart en nieren: even positief en enthousiast, ook met MS!

0006_FldB_20221004_123356_DSC0572wp_edited.jpg

‘We often wait for kindness…

But being kind to yourself

can start now’ 

Charlie Mackesy

Jouw verhalen en het webinar hebben mij heel erg geholpen! Je optimisme en veerkracht, maar ook jouw verdriet en pijn. Ik waardeer je openheid, maar ook je optimisme, enorm.

Contact

 

Op zoek naar een expert op vlak van veerkrachtig omgaan met chronische ziektes? Contacteer me voor een artikel, een interview, een gesprek, .... 

info@leerpositiefdenken.be

  • Instagram
bottom of page