top of page

Acerca de

Rugzak
Vol Dromen

Over het project

Als moeder en als hulpverlener vind ik het belangrijk om mij actief te engageren voor goede doelen: om mijn kinderen sociaal engagement bij te brengen en om iets te kunnen betekenen voor mensen (en milieu) in nood. Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015 vulde ik, samen met mijn oudste dochter Boukje, toen 10 jaar, bijna 300 ‘Rugzakjes Vol Dromen’ voor kinderen die op de vlucht waren voor de oorlog in Syrië. Rugzakjes vol schoolmateriaal en bijna nieuw eigen speelgoed van leeftijdgenootjes uit ons land. Mijn jongste dochter Janneke was toen nog maar 6 jaar en keek met grote ogen toe. Deze humanitaire actie maakte grote indruk op haar. Lang geleden nam zij zich dan ook al voor 'zich elk jaar in te zetten voor een goed doel'.

Toen de oorlog in Oekraïne begon, was de keuze voor dit goede doel snel gemaakt. Janneke, intussen 13 jaar, werd officieel mee coördinator van 'Een Rugzak Vol Dromen 2022'. Wat begon als een betrokken, warm idee, groeide op korte tijd uit tot een landelijk project met persaandacht. Tientallen Rugzakjes Vol Dromen werden er al snel honderden. En honderden Rugzakjes werden er duizenden!

Dankzij vele spontane vrijwilligers kregen we dit logistieke én sociale huzarenstukje voor elkaar. Héél veel Rugzakjes Vol Dromen van ontroerend veel kinderen die zorgvuldig eigen en nieuw speelgoed uitkozen voor andere kinderen die het zo hard nodig hebben. Indrukwekkend hoeveel scholen hier ook met hun klassen tijd voor vrijmaakten.

In totaal werden er 5835 Rugzakjes Vol Dromen verdeeld over 100 verschillende initiatieven en gemeenten. 5835 Rugzakjes Vol Dromen voor 5835 kinderen op de vlucht voor oorlog. Ontroerende berichten van dankbaarheid ontvingen wij van hen. Samen hebben wij de wereld weer een heel klein stukje mooier gemaakt: met elkaar en voor elkaar!

IMG_20220314_082440_680.jpg

‘In times of chaos,

spread kindness like wildfire’

 

@wonder_doodles

Wij hebben gisteren onze rugzakjes gevuld!

Dankzij jullie initiatief voelen mijn dochters zich nuttig en minder machteloos.

Contact

 

Denk je aan een samenwerking

rond goede doelen, met een

pedagogische

of waardegerichte insteek?

Laten we even kennismaken!

info@leerpositiefdenken.be

  • Instagram
bottom of page