top of page

Acerca de

'Wat echt werkt
bij kinderen die
snel angstig zijn'

"Wat een waardevol boek is dit!"

Dr. Binu Singh, kinder-en jeugdpsychiater

Al jaren droom ik ervan om boeken te schrijven over psychologische onderwerpen op een inzichtelijke, praktische en actieve wijze. Boeken die ouders in hun kracht zetten en hen leren om af te stemmen op de noden van hun kind. Boeken over waardegericht leven, veerkracht en optimisme voor iedereen die hier behoefte aan heeft.

In 2016 werkte ik met veel plezier mee aan het boek ‘De Schatkist van de therapeut’ van mijn collega's Monica Gundrum & Nele Stinckens.

En nu presenteer ik vol trots mijn eigen schatkist voor ouders en leerkrachten: 'Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn': een praktisch boek met veel tips rond afstemming en verbinding. En met heel veel bijlagen online omdat ik niet kon stoppen met schrijven over mijn passie. Ik heb er met veel enthousiasme en liefde aan gewerkt: ik hoop dat jullie dat er in terug lezen en voelen. Veel lees- en oefenplezier!

'Dit boek maakt op een eenvoudige en positieve manier duidelijk wat angst met een kind doet en hoe je ermee om kunt gaan.'

Tekst op de cover:

'Wat echt werk bij kinderen die snel angstig zijn' is een praktische gids waarin je ontdekt wat angst doet met kinderen én met jou, wat de belangrijkste tien behoeften zijn van deze kinderen en hoe jij hen hierin kunt ondersteunen en begeleiden. Het boek biedt concrete tools en eenvoudige strategieën aan, zodat je als (groot)ouder, leerkracht, therapeut of begeleider samen met het kind op zoek kunt gaan naar wat écht helpt om met meer (zelf)vertrouwen in het leven te staan.

Centraal staat de relatie van het kind met de volwassene, want kinderen leren vooral door imitatie en ervaring. Door in te zetten op verbinding, rust en op je eigen verhouding tot angst, krijgt het kind de ruimte om zijn eigen angsten in de ogen te kijken. Het kan dan verder op weg naar een betekenisvol leven, met de angst onder de arm.'

Auteur: Wendy de Pree

Illustrator: Inge Voets

Uitgeverij: Pelckmans

ISBN: 978-94-6337-971-7

Een praktisch werkboek met heel veel gratis online bijlagen.

voor website.jpeg

Bestellen

 

​Je kunt het boek bestellen bij je favoriete (online) boekhandel zoals Standaard Boekhandel of bol.com. De link via bol.com is een affiliatielink: dit betekent dat wanneer je via bol besteld, ik er ietsepietsie aan verdien. 

Wanneer je enthousiast bent over de inhoud en vindt dat meer ouders en leerkrachten dit boek zouden moeten lezen, kruip dan gerust in de pen en schrijf een recensie op de website van de boekhandel waar je het gekocht hebt. Of post het op je sociale media: spread the word! Op deze manier worden er steeds meer mensen bereikt en bouwen wij samen  aan een mentaal sterke jeugd en veerkrachtige maatschappij!

Bestellen
Screenshot_20240206_082104_Chrome_edited_edited.jpg

Zij lazen het al

 

 

Dr. Binu Singh, moeder en kinder- en jeugdpsychiater

"Wat een waardevol boek is dit bij de aanpak van angstige kinderen!

Een uitnodiging om je eigen pad te bewandelen in verbinding en afstemming met het kind."

Mathias Coppens, vader, regisseur en televisiepresentator

“Als vader van 3 staat mentaal welzijn bij kinderen en jongeren hoog op mijn lijstje van prioriteiten.Ik doe elke dag mijn best om mijn kinderen te laten opgroeien tot mensen die goed in hun vel zitten. En dat in een wereld vol prikkels en valkuilen. Zelf was ik vaak angstig in mijn jeugd en ik besef maar al te goed wat het belang is van het creëren van een veilige omgeving voor mijn kinderen. Zoals alle ouders doe ik dat op een manier die voor mij juist aanvoelt, met een beetje kennis en vooral op buikgevoel.
Tot nu dus… want dit boek van Wendy geeft mij als ouder een houvast en zorgt voor bouwstenen die ik elke dag kan gebruiken in onze opvoeding, zodat mijn drie kinderen kunnen opgroeien tot vrolijke en zelfzekere levensgenieters.”

Evy Gruyaert, moeder, radio- en televisiepresentatrice,

'Start to Run'.

"Eindelijk een boek dat op een duidelijke, onderbouwde en toch verstaanbare manier gaat over angsten, piekeren en de impact daarvan op kinderen. Een boek dat naast het benoemen en inzicht geven in wat het is en wat het doet, ook vooral haalbare oplossingen aanreikt. Wat had ik dit boek graag zélf als kind gelezen, samen met mijn ouders. Eigenlijk zou dit verplichte lectuur en lesmateriaal moeten zijn in ons onderwijs. “

https___static.nieuwsblad_edited.png
Screenshot_20231215_165645_Dropbox_edited.jpg

"Iedereen is een beetje bang...

Maar we zijn minder bang

als we samen zijn."

Charlie Mackesy

'Als oud-supervisor van Wendy tijdens haar opleiding gedragstherapie, zou ik nu wel een kind willen zijn met wat normale angstproblemen en bij Wendy om raad gaan vragen: zij werkt zo geruststellend met haar boek. (...)

Een duidelijk fijn boek waarin ik jou helemaal terug vind.'

Marijke Bisschop, pedagoog, supervisor gedragstherapie 

Pers

Download 8, pagina 146.

Screenshot_20231228_173459_Chrome_edited.jpg

Pelckmans Uitgevers:

Voorjaarsbrochure, p.74

Screenshot_20240406_114928_Chrome_edited.jpg

Linda.nl:

Interview

2024-03-16 12.20_edited.jpg

J/M Ouders:

Interview

PSYMAG_edited.jpg

Psymag.nl:

Boekbespreking

WhatsApp Image 2024-01-24 at 11.10_edited.jpg

Psychosenet.nl:

Boekbespreking

Screenshot_20240207_162947_Chrome_edited.jpg

De Telegraaf:

Opvoeddilemma

Angst-01-1_edited.jpg

@Schetshelder:

Gelaagde illustratie

Screenshot_20240516_194139_Dropbox_edited.jpg

Kinderopvang Totaal:

Interview

IMG-20240611-WA0011.jpg

Flair:

Waarom je 's nachts piekert

1263fb52-72be-4013-b724-96f80915c8a0_edited.jpg

Relaxed voor de Klas: 

Online interview

Screenshot_20240504_144932_Chrome_edited.jpg

Gezondheid.be:

Interview

Anker 2

Gratis online bijlagen

Bij dit boek horen heel veel gratis online downloads met extra informatie en praktische tips. Je vindt deze via deze URL of de QR-code in het boek op pagina 12. Onderstaande downloads maken hier deel van uit.

Contact

 

Op zoek naar een expert voor het uitwerken van pedagogisch materiaal of een auteur voor samenwerkingen rond publicaties in verband met positiviteit, waardegericht leven en de andere thema's waarrond ik werk? Ik spreek graag af!

info@leerpositiefdenken.be

bottom of page