top of page

Acerca de

Preventieve scholentraining
Eigen Baas over je Gedachten!

Leer Positief Denken!

‘Eigen baas over je gedachten’ is mijn wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van het derde en vierde leerjaar de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Ze leren positief te denken en problemen actief aan te pakken.

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is. De voordelen van positief denken zijn in vele onderzoeken inmiddels beschreven. Optimistische mensen zijn gelukkiger waardoor ze beter om kunnen gaan met vervelende gebeurtenissen. Ze hebben meer vrienden, presteren beter en kunnen beter tegen stress. Een kind dat goed leert omgaan met tegenslag, zal zich ook in zijn latere leven gelukkiger voelen. Als je in staat bent om positief te denken, leg je immers de basis voor een goed zelfbeeld.

Poster training Wendy.jpg

Onderzoek en nascholing

Uit onderzoek (de Pree, 2012), in samenwerking met Hogeschool Thomas More Antwerpen, blijkt dat deze training een positieve invloed heeft op zelfbeeld en emotieregulatiestrategieën.

Verschillende organisaties namen de train-de-trainer 'Eigen baas over je gedachten!' op in hun opleidingsaanbod, o.a. Thomas More Mechelen, Donche te Vorselaar en CNO Antwerpen. En in 2019 werd deze nascholing geselecteerd als Rode Neuzen activiteit waardoor verschillende scholen deze training gratis konden volgen. 

 

 

 

 

Nieuw!

Op 22 mei 2023 zal ervaren trainer Heidi Gorsen een train-de-trainer Eigen Baas over je Gedachten geven In Donche te Vorselaar. Op naar heel veel optimistische leerlingen!

Meer info en inschrijvingen:

https://www.thomasmore.be/donche-professionalisering-onderwijs/donche-aanbod-lager-onderwijs/onderwijskansen-zorg-lager/leer-kinderen-positief-denken-eigen-baas-over-je-gedachten

logo-rodeneuzendag.jpg
Train-de-trainer

‘Je zorgen maken

is

de verkeerde kant

op fantaseren’

Loesje

Deelnemend scholen

Deelnemende scholen

Heel veel leerkrachten volgden reeds de nascholing tot trainer 'Eigen Baas over je Gedachten!'. Zij mogen dit preventie-programma op hun school geven. Contacteer de desbetreffende school voor meer informatie.

Bijlagen nascholing

 

Hand-outs voor leerkrachten die de nascholing hebben gevolgd, zijn hier beschikbaar.

Informatiebladen voor ouders van leerlingen die de training hebben gevolgd, kunnen hier gedownload worden.

Om Mr.Happy en Mr.Black helemaal tot leven te laten komen thuis en op school, vind je  hier kleurplaten en naaipatronen van de knuffels Mr.Happy (groot en klein) en Mr.Black.

Eindelijk nog eens een bijscholing waar ik

met een positief gevoel vertrok!

Enorm inspirerend. Voor mezelf, voor de kinderen

op school én voor mijn eigen kinderen!

Deelnemer train-de-trainer

Contact

 

Op zoek naar een expert voor het uitwerken van pedagogisch materiaal of een auteur voor samenwerkingen rond publicaties in verband met het mentaal welzijn van kinderen? Ik spreek graag af!

info@leerpositiefdenken.be

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page