top of page

Acerca de

Eigen Baas
over je Gedachten

De eerste wetenschappelijk bewezen training rond mentaal welzijn voor de lagere school!

‘Eigen baas over je gedachten’ is het eerste Nederlandstalige en wetenschappelijk effectief bewezen preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van de 2de graad lager onderwijs hoe ze kunnen omgaan met negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. In deze vrolijke en interactieve lessen leren zij positief denken en problemen actief aanpakken.

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is. 

De voordelen van positief denken zijn in vele onderzoeken inmiddels bewezen. Optimistische mensen zijn gelukkiger waardoor ze beter om kunnen gaan met vervelende gebeurtenissen. Ze hebben meer vrienden, presteren beter en kunnen beter tegen stress. Een kind dat goed leert omgaan met tegenslag, zal zich ook in zijn latere leven gelukkiger voelen. Als je in staat bent om positief te denken, leg je immers de basis voor een goed zelfbeeld.

Uit onderzoek blijkt dat, wanneer je vóór de leeftijd van 10 jaar de vaardigheid leert om positief te denken, de kans op een depressie in de puberteit halveert. Een belangrijke vaardigheid dus en de reden dat ik deze scholentraining heb uitgewerkt. Zo kunnen er preventief en op grote schaal heel veel kinderen worden bereikt!   

Poster training Wendy.jpg

Onderzoek en nascholing

Uit onderzoek (de Pree, 2012), in samenwerking met Hogeschool Thomas More Antwerpen, blijkt dat deze training een positieve invloed heeft op zelfbeeld en emotieregulatiestrategieën.

Verschillende organisaties namen de train-de-trainer 'Eigen baas over je gedachten!' reeds op in hun opleidingsaanbod, o.a. Thomas More Mechelen, Donche te Vorselaar, CNO Antwerpen en CM Mechelen. En in 2019 werd deze nascholing geselecteerd als Rode Neuzen activiteit waardoor verschillende scholen deze training gratis konden volgen. 

 

 

 

Nieuw!

Vanaf heden geeft orthopedagoog en zorgleerkracht Heidi Gorsen, op haar eigen enthousiaste wijze, de train-de-trainer Eigen Baas over je Gedachten. Doelgroep van deze eendaagse nascholing: leraren lager onderwijs 2de graad, zorgbegeleiders, CLB-medewerkers, opvoeders, schoolpsychologen, directeuren en andere geïnteresseerden. Met haar jarenlange ervaring, zal zij hen onderdompelen in een bad van kennis en direct toepasbare, praktische handvatten.

Meer info en inschrijvingen:

https://thomasmore.be/nl/vormingen/leer-kinderen-positief-denken-eigen-baas-over-je-gedachten?redirect=

logo-rodeneuzendag.jpg
Train-de-trainer

‘Je zorgen maken

is

de verkeerde kant

op fantaseren’

Loesje

Deelnemend scholen

Deelnemende scholen

Heel veel leerkrachten volgden reeds de nascholing tot trainer 'Eigen Baas over je Gedachten!'. Zij mogen dit preventie-programma op hun school geven. Contacteer de desbetreffende school voor meer informatie.

Bijlagen nascholing

 

Hand-outs voor leerkrachten die de nascholing hebben gevolgd, zijn hier beschikbaar.

Informatiebladen voor ouders van leerlingen die de training hebben gevolgd, kunnen hier gedownload worden.

Om Mr.Happy en Mr.Black helemaal tot leven te laten komen thuis en op school, vind je  hier kleurplaten en naaipatronen van de knuffels Mr.Happy (groot en klein) en Mr.Black.

Eindelijk nog eens een bijscholing waar ik

met een positief gevoel vertrok!

Enorm inspirerend. Voor mezelf, voor de kinderen

op school én voor mijn eigen kinderen!

Deelnemer train-de-trainer

Contact

 

Op zoek naar een expert voor het uitwerken van pedagogisch materiaal of een auteur voor samenwerkingen rond publicaties in verband met het mentaal welzijn van kinderen? Ik spreek graag af!

info@leerpositiefdenken.be

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page