Wendy de Pree.jpg

'We doen zoveel mogelijk dingen die helpen!'

Kom alles over mij te weten.
(of toch bijna alles...)

Welkom! 

Ik ben Wendy de Pree: lang geleden geboren in Nijmegen (Nederland) en al jarenlang trouwe en trotse inwoner van Rijmenam (België). Hier woon ik met mijn man en mijn twee tienerdochters Boukje en Janneke. Ik ben dus moeder, partner, dochter, vriendin, collega, psycholoog en gedragstherapeut. En in al deze rollen probeer ik vooral mezelf te zijn: optimistisch, vrolijk, spontaan, eerlijk, gevoelig, verbaal sterk en soms van binnen chaotisch en onzeker.

Mijn grote passie als psycholoog is het delen van mijn kennis over positieve psychologie, veerkracht en waardegericht leven. Het toegankelijk maken en wijd verspreiden van psychologische kennis is mijn passie en missie. Via de populaire media werk ik tevens graag mee aan de destigmatisering van mentale problemen. Naar de psycholoog gaan, zou zo normaal moeten zijn als een bezoekje aan de huisarts!

Ik werk zowel curatief via individuele begeleidingen en opvoedingsondersteuning, als preventief via lezingen, trainingen, studiedagen voor ouders, leerkrachten en supervisie van professionelen

Om preventief zoveel mogelijk kinderen op jonge leeftijd te leren relativeren, ontwikkelde ik de scholentraining ‘Eigen baas over je gedachten’. Reeds vele leerkrachten volgden ondertussen de train-de-trainer 'Eigen Baas over je  Gedachten', waardoor jaarlijks honderden kinderen kunnen groeien in relativeren en werken aan een positief zelfbeeld.

Als ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut heb ik ruim twintig jaar ervaring in het psychotherapeutisch werken met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Daarnaast ben ik als coördinator, docent en supervisor verbonden aan de Postgraduaat Opleiding Psychotherapie van de Universiteit Antwerpen en geef ik les en supervisie aan de Hogeschool Thomas More

Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen, en geïnspireerd te worden door oude filosofen en nieuwe theoretische modellen. Na mijn opleiding als ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit Utrecht volgde ik dan ook vele opleidingen zoals Gedragstherapie en Acceptance and Commitment Therapy.  Mijn huidig integratief werken wordt het meeste beïnvloed door deze twee stromingen, waarbij de nadruk ligt op afstemming, emotieregulatie, zelfcompassie en betekenisvol leven. Steeds met mijn motto in het achterhoofd: "We doen zoveel mogelijk dingen die helpen!".

Toen ik begin januari 2021 onverwachts de diagnose Multiple Sclerose (MS) kreeg, moest ik alle vaardigheden die ik jarenlang aan zoveel clienten geleerd had, zelf massaal inzetten om aan mijn eigen lichamelijke en mentale herstel te werken. Leer Positief Denken werd voor onbepaalde tijd on hold gezet maar achter de schermen werd er hard gewerkt.

Momenteel ben ik aan het bekijken welke mogelijkheden er zijn om mijn rol als psycholoog langzaam terug op te kunnen nemen. Ondertussen werk ik aan meer bekendheid en begrip voor MS via mijn Instagrampagina @wendy.de.pree. Ik blijf psycholoog in hart en nieren: even positief en gelukkig, ook met MS!

Ik ben als psycholoog erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer 71204257, visumnummer 347561 ), lid en gecertificeerd supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen en erkend lid en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie.

praktijk-bankjes.jpg

Over Leer Positief Denken

Leer Positief Denken wil door het verschaffen van psychotherapie en wetenschappelijke informatie over positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie, bijdragen aan de geestelijke gezondheid en het welzijn van kinderen en volwassenen.

 

Positieve psychologie richt zich op het bevorderen van de geestelijke gezondheidszorg en het versterken van veerkracht, in plaats van op het behandelen van problemen en stoornissen.

 

Cognitieve gedragstherapie is een psychotherapievorm die vanuit een wetenschappelijke invalshoek klachten benadert. Het gaat vooral uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en iemands gedrag. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven gewoonlijk vanuit een negatief standpunt bekijkt, wordt gemakkelijker angstig, somber of geïrriteerd, met alle negatieve gedragingen tot gevolg. Bij cognitieve gedragstherapie ligt de nadruk op het leren hanteren van een meer realistische en positieve manier van denken.

 

Met de training 'Eigen baas over je gedachten!'' leren kinderen op school vaardigheden die de mentale gezondheid bevorderen. Ze leren positief denken en problemen effectief aanpakken waardoor ze beter om kunnen gaan met stress en negatieve emoties. Op deze manier wordt er op grote schaal preventief gewerkt aan een gezondere, optimistische maatschappij.

tekstballon blauw.jpg
oud-logo-zw.jpg