top of page

Over mij

Welkom

Ik ben Wendy de Pree, lang geleden geboren in Nijmegen en al jarenlang trouwe en trotse inwoner van Rijmenam (België). Hier woon ik met mijn man en mijn twee tienerdochters Boukje en Janneke. Ik ben dus moeder, partner, dochter, vriendin, collega, psycholoog en gedragstherapeut. En in al deze rollen probeer ik vooral mezelf te zijn: optimistisch, vrolijk, spontaan, eerlijk, gevoelig, verbaal sterk en soms van binnen chaotisch en onzeker.

Mijn grote passie als psycholoog is het delen van mijn kennis over positieve psychologie, veerkracht en waardegericht leven. Het toegankelijk maken en wijd verspreiden van psychologische kennis is mijn passie en missie. Via de populaire media werk ik tevens graag mee aan de destigmatisering van mentale problemen. Naar de psycholoog gaan, zou zo normaal moeten zijn als een bezoekje aan de huisarts!

Als ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut heb ik ruim twintig jaar ervaring in het psychotherapeutisch werken met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Daarnaast ben ik als coördinator, docent en supervisor verbonden geweest aan de Postgraduaat Opleiding Psychotherapie van de Universiteit Antwerpen en gaf ik les en supervisie aan de Hogeschool Thomas More. 

Om preventief zoveel mogelijk kinderen op jonge leeftijd te leren relativeren, ontwikkelde ik de scholentraining ‘Eigen baas over je gedachten. Reeds vele leerkrachten volgden ondertussen de train-de-trainer 'Eigen Baas over je  Gedachten', waardoor jaarlijks honderden kinderen kunnen groeien in relativeren en werken aan een positief zelfbeeld.

In navolging hiervan heb ik met veel plezier en enthousiasme lezingen en studiedagen gegeven voor ouders, leerkrachten en professionelen. Heerlijk om uren te mogen vertellen over mijn passie en zo anderen te kunnen ondersteunen en inspireren!

0035_FldB_20221004_130615_DSC0922kl_edited.jpg

'We doen zoveel mogelijk dingen die helpen!'

praktijk-bankjes.jpg

Opleidingen

Ik vind het belangrijk om mij continu te blijven ontwikkelen en laat mij dan ook graag inspireren door recente theoretische modellen en oude filosofen.

Na mijn opleiding als ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit Utrecht volgde ik vele opleidingen en bijscholingen zoals de vierjarige Postgraduaatsopleiding Gedragstherapie en verschillende specialisaties rond cognitieve therapie, afstemming, werken met kinderen, echtscheiding, trauma, rouw en de modernste manier van werken via Acceptance and Commitment Therapy en Mindful Selfcompassie  Mijn huidig integratief werken wordt het meeste beïnvloed door deze laatste stromingen, waarbij de nadruk ligt op afstemming, coregulatie, zelfcompassie en waardegericht leven. Steeds met mijn motto in het achterhoofd: "We doen zoveel mogelijk dingen die helpen!".

Ik ben als psycholoog erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer 71204257, visumnummer 347561). Jarenlang ben ik lid en gecertificeerd supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen geweest en erkend lid en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie.

Heden

Toen ik begin januari 2021 onverwachts de diagnose Multiple Sclerose (MS) kreeg, moest ik alle vaardigheden die ik jarenlang aan zoveel cliënten geleerd had, zelf massaal inzetten om aan mijn eigen lichamelijke en mentale herstel te werken. Leer Positief Denken werd voor onbepaalde tijd on hold gezet, maar achter de schermen werd er hard gewerkt.

Aan mij de uitdaging om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om mijn rol als psycholoog te blijven kunnen opnemen.

Ik zal minder cliëntgericht kunnen werken, maar transformeer mijn manier van werken om mijn missie te kunnen blijven uitdragen. Zo werk ik aan meer bekendheid en begrip voor MS via mijn Instagrampagina @wendy.de.pree.

Mijn kennis blijf ik graag delen op manieren die voor mij wel haalbaar blijven, zoals via artikels, boeken én filmpjes op TikTok: @leerpositiefdenken.

Ik blijf, met andere woorden, psycholoog in hart en nieren: even positief en enthousiast, ook met MS!

2022-10-09 18.10_edited.jpg
bottom of page