top of page

Afspraken in

praktijk Leer

Positief Denken

in het kader van

Covid-19.

De afspraken

Om de veiligheid in het kader van Covid-19 zoveel mogelijk te garanderen en verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zijn er een aantal landelijke richtlijnen uitgevaardigd waaraan zelfstandige psychologen zich dienen te houden.

 

Indien mogelijk, wordt er de voorkeur gegeven aan online- of wandelsessies.  Groepssessies worden uitgesteld en vervangen door online alternatieven.

Wanneer je symptomen van een acute luchtweginfectie van de bovenste of onderste luchtwegen vertoont of ziek bent, wordt de afspraak geannuleerd en wordt er maximaal gebruik gemaakt van online-sessies.

Indien er face-to-face in de praktijk wordt gewerkt, is er voldoende tijd tussen de consultaties om te voorkomen dat cliënten elkaar in de wachtzaal kruisen.

Houdt er rekening mee dat de wachtzaal en wc niet gebruikt mogen worden: kom niet te vroeg en wacht in de auto tot het afgesproken uur. Ik kom je buiten halen. Begeleiders (ouders, grootouders) van de cliënt worden gevraagd in de auto te wachten tijdens de consultatie (of ga fijn ontspannen wandelen aan de mooie Dijle).

De psycholoog opent en sluit alle deuren. Raak niks aan tot je in de praktijkruimte bent.

Geef kinderen hun eigen teken-en schrijfmateriaal mee (papier en pen, kleurpotloden) zodat materiaal zo min mogelijk gedeeld hoeft te worden.

Reinig je handen met de beschikbaar gestelde alcoholgel in de gang alvorens je naar de praktijkruimte te begeven.

De psycholoog opent en sluit de deur zelf van de consultatieruimte. Zo raakt de cliënt deze onderdelen van de praktijkruimte niet aan. 

Gebruikt materiaal en high-touch oppervlaktes (stoelen, tafeltjes, …) worden na gebruik gereinigd en de ruimte wordt tussendoor verlucht (en indien mogelijk ook tijdens het gesprek).

Betalingen gebeuren enkel elektronisch via Payconiq by Bancontact of overschrijving op rekeningnummer BE15-4326-1867-4130.

Indien de psycholoog, professioneel of privé, blootgesteld is aan een COVID-19 patiënt zonder adequate persoonlijke beschermingsmiddelen, zal zij zelf haar cliënten contacteren om hen hiervan op de hoogte te stellen (dus niet via contact tracing in het kader van het beroepsgeheim).

Gelieve de psycholoog ook zelf persoonlijk op de hoogte te stellen indien je zelf blootgesteld bent aan een Covid-19 patiënt, om verdere besmetting te voorkomen.

Zorg goed voor elkaar en voor jezelf! Samen redden we het wel!

bottom of page