top of page

di 30 mrt

|

Universiteit Antwerpen Campus Drie Eiken

Nieuw! Nascholing secundair onderwijs over positief denken!

'Een positieve, happy aanpak met veel materialen en werkvormen'. Tijdens deze workshop wordt er aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen uitgelegd wat positief denken is en hoe je leerlingen hierin kunt begeleiden, met jezelf als belangrijkste model.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nieuw! Nascholing secundair onderwijs over positief denken!
Nieuw! Nascholing secundair onderwijs over positief denken!

Tijd en locatie

30 mrt 2021, 09:00 – 16:00

Universiteit Antwerpen Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Antwerpen, België

Over het evenement

"Alles gaat fout! Dat lukt mij nooit!". Over positief denken en handelen op school.

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is.

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Jongeren die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school.

Maar… hoe doe je dat nu, positief denken? Hoe kun je hiermee concreet aan de slag gaan op school?

Programma Tijdens deze workshop wordt er aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen uitgelegd wat positief denken is en hoe je leerlingen hierin kunt begeleiden, met jezelf als belangrijkste model.

Doelstellingen Tijdens deze cursus maak je kennis met positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie. Als leerkracht ben je een belangrijk model voor leerlingen; vandaar dat je tijdens deze nascholing eerst zelf leert om met je negatieve gedachten aan de slag te gaan. Je leert hoe je leerlingen kunt uitleggen wat positief denken is en hoe jullie dit samen kunnen oefenen. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan in de klas.

Doelgroep Enthousiaste leerkrachten s.o. die durven kijken naar hun eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Ook interessant voor leerlingbegeleiders, ondersteuners en CLB-medewerkers.

Begeleiding Wendy de Pree heeft als ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut ruim 20 jaar ervaring in het psychotherapeutisch werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast is zij als coördinator en docent verbonden aan de Postgraduaat Opleiding Psychotherapie aan de Universiteit Antwerpen en geeft zij les aan de Hogeschool Thomas More. Om het gedachtegoed van positief denken toegankelijk te maken voor alle kinderen, ontwikkelde zij de preventieve scholentraining Eigen baas over je gedachten! Leer Positief Denken!

Praktisch Inschrijven via: https://cno.uantwerpen.be/nl/opleiding/alles-gaat-fout-dat-lukt-mij-nooit-over-positief-denken-en-handelen-op-school-75327 Cursuscode: 20/SEB/087A

Beperkt aantal deelnemers. Dranken en syllabus inbegrepen. Optie: 1 warme maaltijd in het studentenrestaurant: 11 euro. Eigen lunchpakket is mogelijk.

Jouw bijdrage: 115 EUR. 

Inlichtingen bij: Carolyn Smout, 03 265 29 73, carolyn.smout@uantwerpen.be

Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw D (parking P2), lokaal D.042 (gelijkvloers)

Deel dit evenement

bottom of page