top of page

di 19 okt

|

Thomas More - Campus Vorselaar

Train-de-trainer Eigen Baas over je Gedachten!

'Topnascholing: een 'keepertje' in onze woelige maatschappij!' 'Eindelijk nog eens een bijscholing waar ik met een positief gevoel vertrok!'

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Train-de-trainer Eigen Baas over je Gedachten!
Train-de-trainer Eigen Baas over je Gedachten!

Tijd en locatie

19 okt 2021, 09:00 – 15:30

Thomas More - Campus Vorselaar, Lepelstraat 2, 2290 Vorselaar, België

Over het evenement

Training Positief Denken voor scholen!

'Eigen baas over je gedachten!' is een wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van het derde en vierde leerjaar de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Ze leren positief te denken en problemen actief aan te pakken.

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is. De voordelen van positief denken zijn in vele onderzoeken inmiddels beschreven. Optimistische mensen zijn gelukkiger waardoor ze beter om kunnen gaan met vervelende gebeurtenissen. Ze hebben meer vrienden, presteren beter en kunnen beter tegen stress. Een kind dat goed leert omgaan met tegenslag, zal zich ook in zijn latere leven gelukkiger voelen. Als je in staat bent om positief te denken, leg je immers de basis voor een goed zelfbeeld. 

Uit onderzoek blijkt dat deze training het zelfbeeld van kinderen verhoogt en zorgt dat ze beter om kunnen gaan met negatieve emoties. Tijdens deze cursus maakt je kennis met positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie en krijgt je inzicht in het trainingsprogramma 'Eigen Baas over je Gedachten!'. Met het werkboek voor de leerling, de handleiding voor de trainer en het praktische werkmateriaal kun je nadien meteen zelf aan de slag in je klas.

Enkele reacties van eerdere deelnemers: Topnascholing! Een 'keepertje' in onze woelige maatschappij! Enorm inspirerend. Voor mezelf, kinderen op school, kinderen van mezelf. Fijn dat we met concreet materiaal meteen aan de slag kunnen. Héél aangename lesgeefster! Goede interactie tussen haar een deelnemers. Zéér leerrijk. Dank je wel! Eindelijk nog eens een bijscholing waar ik met een positief gevoel vertrok.

Datum: donderdag 14 januari 2021, 9 - 15.30u.

Doelgroep: leerkrachten lager onderwijs tweede graad, zorgbegeleiders, opvoedingondersteuners, CLB-medewerkers, opvoeders en schoolpsychologen. Andere hulpverleners op aanvraag.

Kostprijs: € 110,- (lunch/werkboek/handleiding incl.)

Plaats: Campus Vorselaar, Lepelstraat 2, Vorselaar

Meer info en inschrijving: cursuscode | 20 073 https://www.thomasmore.be/donche-nascholing-onderwijs/communicatie-gedrag-sociale-vaardigheden-lager/leer-kinderen-positief-denken-eigen-baas-over-je-gedachten

Deel dit evenement

bottom of page