top of page

ma 12 okt

|

Sint-Elooischool Zeveneken

VOLZET! Training dankzij Rode Neuzen Dag

Eendaagse bewezen effectieve training voor leerkrachten lager onderwijs om kinderen positief en oplossingsgericht te leren denken. Project gerealiseerd met de steun van het Rode Neuzen Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

VOLZET! Training dankzij Rode Neuzen Dag
VOLZET! Training dankzij Rode Neuzen Dag

Tijd en locatie

12 okt 2020, 09:30 – 16:00

Sint-Elooischool Zeveneken, Sint-Elooistraat 58, 9080 Lochristi, België

Over het evenement

Dankzij Rode Neuzen Dag kunnen verschillende scholen een gratis 'Train-de-trainer Eigen baas over je gedachten' volgen. De kostprijs hiervoor wordt volledig gefinancierd door het Rode Neuzen Fonds en is dus helemaal gratis voor de scholen. De nascholing 'Train-de-trainer Eigen baas over je gedachten' werd beoordeeld door experts die in de jury zetelden.

'Eigen Baas over je Gedachten! Leer Positief Denken' is een wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van het derde en vierde leerjaar de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Ze leren positief te denken en problemen actief aan te pakken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze training het zelfbeeld van kinderen verhoogt en zorgt dat ze beter om kunnen gaan met negatieve emoties. Tijdens de train-de-trainer worden leerkrachten getraind in dit preventieprogramma en kunnen zij met het het werkboek voor de leerling, de handleiding voor de trainer en het praktische werkmateriaal nadien meteen zelf aan de slag in hun klas.

Deel dit evenement

bottom of page