top of page

do 20 mei

|

Universiteit Antwerpen Campus Drie Eiken

Workshop Leer Positief Denken op de jaarlijkse studiedag CNO

'Een positieve, happy aanpak met veel materialen en werkvormen'. Tijdens deze workshop wordt er aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen uitgelegd wat positief denken is en hoe je leerlingen hierin kunt begeleiden, met jezelf als belangrijkste model. Meer info volgt later.

Workshop Leer Positief Denken op de jaarlijkse studiedag CNO
Workshop Leer Positief Denken op de jaarlijkse studiedag CNO

Tijd en locatie

20 mei 2021, 09:00 – 16:00

Universiteit Antwerpen Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Antwerpen, België

Over het evenement

‘Alles gaat fout! Dat gaat mij nooit lukken!’ Over positief denken en handelen op school.

Korte inhoud:

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is.

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Jongeren die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school.

Maar… hoe doe je dat nu, positief denken? Hoe kun je hiermee concreet aan de slag gaan op school? Tijdens deze workshop wordt er aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen uitgelegd wat positief denken is en hoe je leerlingen hierin kunt begeleiden, met jezelf als belangrijkste model.

Docent: 

Wendy de Pree is ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut met een passie voor positief denken. Tien jaar geleden ontwikkelde zij het eerste effectief gebleken Nederlandstalige preventieve scholenprogramma ’Eigen baas over je gedachten!’. Leerlingen uit de tweede graad lagere school leren tijdens deze training positief denken en oplossingsgericht handelen. Uit onderzoek blijkt dat dit programma het zelfbeeld van de kinderen verhoogt en zorgt dat ze beter om kunnen gaan met negatieve emoties (www.leerpositiefdenken.be).

Als ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut heeft Wendy de Pree twintig jaar ervaring in het psychotherapeutisch werken met kinderen en jongeren. Daarnaast is zij als coördinator en docent verbonden aan de Postgraduaat Opleiding Psychotherapie van de Universiteit Antwerpen en geeft zij les aan de Hogeschool Thomas More.

Informatie en inschrijving: nadere info volgt binnenkort!   

Deel dit evenement

bottom of page