top of page

Lezingen voor ouders, professionals en bedrijven

Leer Positief Denken biedt regelmatig lezingen aan rond verschillende thema's voor particulieren, organisaties en bedrijven.

Voor een kleine of grote groep, overdag of 's avonds, live of online (webinar).

Enkele reacties:

  • 'Heel open en enthousiaste spreker, goede kennis van de materie'

  • 'Superboeiend en erg enthousiaste spreker'

  • 'Energieke positieve vrouw, veel passie en know-how'

 

Lezing

Positief denken in tijden van corona!

Lezing voor particulieren, organisaties en bedrijven.

Het zijn al maandenlang onwerkelijke tijden en niemand weet wat er nog zal volgen. Met de donkere maanden voor de deur, wordt er bang uitgekeken naar de stijging van het aantal besmettingen. De feestdagen zullen een hele andere invulling krijgen en binnenshuis wordt het nog moeilijker om op een veilige manier sociaal contact te houden met onze familie en vrienden. Geen prettige vooruitzichten en niet gemakkelijk om het hoofd boven water te houden bij de continue stroom van negatief nieuws.

Dringend tijd dus voor een portie positiviteit! Tijdens deze lezing wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken welke invloed de huidige coronacrisis heeft op ons mentaal welzijn en wat je zelf kunt doen om positief in het leven te (blijven) staan. Want al hebben we geen invloed op wat het virus doet, we kunnen zelf wel heel wat doen om hier mee om te gaan. Je gaat naar huis met een heleboel positieve, praktische tips die je helpen om aan de slag te gaan.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Lezing

Eigen baas over je gedachten!

Leer je kind/tiener positief denken!

Lezing voor ouders/leerkrachten van kinderen van de lagere of middelbare school.

Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit als ouder aan je kind kunt leren. 

 

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Kinderen die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school. Als ouder ben je een belangrijk model voor je kind. Vandaar dat je tijdens deze infoavond eerst zelf leert om met je negatieve gedachten aan de slag te gaan.

 

Je leert hoe je je kind kunt uitleggen wat positief denken is en hoe jullie dit samen kunnen oefenen. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Lezing

Eigen baas over je gedachten! Leer positief denken!

Lezing voor particulieren, organisaties en bedrijven.

Tijdens deze lezing wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit zelf kunt leren.

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Een positieve instelling maakt gelukkiger. Optimisten zijn succesvoller op het werk. Ze maken makkelijker vrienden en hebben vaak een betere liefdesrelatie. Optimisten zijn ook gezonder: ze zijn minder vaak ziek en leven langer.

Zeker de moeite waard dus om te werken aan een positieve houding. Optimisme zit voor een deel in je genen maar een groot stuk heb je zelf in de hand: daar gaat deze lezing over!
Je gaat naar huis met een heleboel praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Lezing

Ik ben dubbel dubbel bang

Lezing voor ouders/leerkrachten van kinderen van de lagere school.

Van ‘bang voor de heks van Sneeuwwitje’ tot ‘niet kunnen slapen uit angst dat er een IS-strijder aan je bed komt’; angst komt in vele vormen en formaten. Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat het fenomeen angst inhoudt en hoe je als ouder je kind hierin kunt begeleiden. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om je angstige kind te steunen.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Andere onderwerpen op aanvraag.

Tarief

Lezingen en webinars:

 

Op aanvraag

Lezing

Leer kinderen overleven in een wereld vol prikkels

Lezing voor ouders/leerkrachten van kinderen van de lagere school.

Van ‘druk, druk, druk’ naar ‘rust, regelmaat en prioriteiten’. Leer kinderen overleven in een wereld vol prikkels. 

 

In een wereld vol schermpjes, overvolle agenda’s en hoge verwachtingen raken steeds meer ouders en kinderen overspoeld door alle prikkels. Tijdens deze infoavond wordt er gekeken wat de invloed van de veranderende maatschappij is op het welzijn van je kind. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je wat je als ouder kunt doen om het hoofd van je kind tot rust te brengen. Je gaat naar huis met praktisch tips voor meer zelfzorg en draagkracht.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

 

Betaling

De betaling gebeurt via overschrijving na toezending van de factuur.

Vrijgesteld van BTW.

tekstballon maak een afspraak

Annulatievoorwaarden

In onderlinge afspraak.

Webinars

Alle bovenstaande lezingen kunnen aangevraagd worden als webinar.

Webinar

Ik ben dubbel dubbel bang

Online infosessie over angst bij kinderen in tijden van Corona door Wendy de Pree, in samenwerking met www.cm.be.

 

Het zijn bijzondere tijden; alles is anders en dat maakt ook veel kinderen angstig. Tijdens deze online lezing wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat het fenomeen angst inhoudt en hoe je als ouder je kind hierin kunt begeleiden. Je krijgt praktische tips die je helpen om je angstige kind te ondersteunen.

Enkele reacties:

  • 'Super bedankt voor je heerlijke presentatie!'

  • 'Het was heel fijn! Gestructureerd, duidelijk en helder.'
  • 'Interessant en veel bruikbare tips!'

Wanneer? 

Dat vind je terug in de agenda!

Andere onderwerpen op aanvraag.

webinar ik ben dubbel dubbel bang
bottom of page