Lezingen voor ouders en professionals

Leer Positief Denken biedt regelmatig lezingen aan voor ouders, leerkrachten van de lagere en middelbare school en andere professionals rond verschillende thema’s.

Lezing

Eigen baas over je gedachten!

Leer je kind positief denken!

Tijdens deze infoavond voor (groot)ouders en leerkrachten van kinderen van de lagere school wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit als ouder aan je kind kunt leren. 

 

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Kinderen die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school. Als ouder ben je een belangrijk model voor je kind. Vandaar dat je tijdens deze infoavond eerst zelf leert om met je negatieve gedachten aan de slag te gaan.

 

Je leert hoe je je kind kunt uitleggen wat positief denken is en hoe jullie dit samen kunnen oefenen. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Lezing

Positief Denken voor tieners en hun ouders!

Tijdens deze infoavond voor de middelbare school wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit als ouder aan je tiener kunt leren.

De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Kinderen die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school.

Als ouder ben je een belangrijk model voor je kind. Vandaar dat je tijdens deze infoavond eerst zelf leert om met je negatieve gedachten aan de slag te gaan. Je leert hoe je je tiener kunt uitleggen wat positief denken is en hoe jullie dit samen kunnen oefenen. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Lezing

Leer kinderen overleven in

een wereld vol prikkels

Van ‘druk, druk, druk’ naar ‘rust, regelmaat en prioriteiten’. Leer kinderen overleven in een wereld vol prikkels. In een wereld vol schermpjes, overvolle agenda’s en hoge verwachtingen raken steeds meer ouders en kinderen overspoeld door alle prikkels. Tijdens deze infoavond wordt er gekeken wat de invloed van de veranderende maatschappij is op het welzijn van je kind. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je wat je als ouder kunt doen om het hoofd van je kind tot rust te brengen. Je gaat naar huis met praktisch tips voor meer zelfzorg en draagkracht.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Lezing

Ik ben dubbel dubbel bang

Van ‘bang voor de heks van Sneeuwwitje’ tot ‘niet kunnen slapen uit angst dat er een IS-strijder aan je bed komt’; angst komt in vele vormen en formaten. Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat het fenomeen angst inhoudt en hoe je als ouder je kind hierin kunt begeleiden. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om je angstige kind te steunen.

Wanneer? 

Vraag deze lezing aan via mail.

Tarief

Lezingen:

2,5 uur

€ 360

excl. reiskosten en kopijkosten van het werkboek

Betaling

De betaling gebeurt contant of via de Bancontact-app aan het einde van iedere sessie.

 

De meeste ziekenfondsen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor kinderen en jongeren.

Raadpleeg uw ziekenfonds voor meer informatie.

tekstballon maak een afspraak

Annulatievoorwaarden

Annulering minstens 48 uur op voorhand: er worden geen kosten aangerekend.

Annulering minder dan 48 uur op voorhand of niet nagekomen afspraken op de dag zelf: het volledige tarief wordt aangerekend.

Webinars

Webinar

Ik ben dubbel dubbel bang

Online infosessie over angst bij kinderen in tijden van Corona door Wendy de Pree, in samenwerking met www.cm.be.

 

Het zijn bijzondere tijden; alles is anders en dat maakt ook veel kinderen angstig. Tijdens deze online lezing wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat het fenomeen angst inhoudt en hoe je als ouder je kind hierin kunt begeleiden. Je krijgt praktische tips die je helpen om je angstige kind te ondersteunen.

Enkele reacties:

  • 'Super bedankt voor je heerlijke presentatie!'

  • 'Het was heel fijn! Gestructureerd, duidelijk en helder.'
  • 'Interessant en veel bruikbare tips!'

Wanneer? 

Dat vind je terug in de agenda!

webinar ik ben dubbel dubbel bang
Logo-leerpositiefdenken-blauw.gif

BTW: BE0733-492-719

Rekeningnummer BE15-4326-1867-4130, KREDBEBB 

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 712104257

Dijleweg 29

2820 Rijmenam

België