top of page

Online gesprekssessies

De werking

 

Een online gesprek via het beveiligde platform Zoom kan indien u door omstandigheden niet naar de praktijk kan komen (door ziekte, co-ouderschap, opdracht in het buitenland, ... ). Dit wordt in een voorgaand gesprek of telefonisch vooraf overlegd.

Omwille van Covid-19 wordt er de voorkeur gegeven aan online gesprekssessies of wandelsessies. 

De onlinetherapie zal doorgaan via het programma Zoom: na het maken van een afspraak krijgt u een link hiervoor doorgestuurd.

Binnen Zoom heb ik een betalend account; dit is een veilige en gebruiksvriendelijke manier van online praten met elkaar.  Wanneer jullie in de ruimte aanwezig zijn, kan er niemand anders binnen komen.

Voorbereiding

Werk het liefst met een goede, voldoende opgeladen computer met de meest recente updates en een goede internetverbinding (liefst via een internetkabel), zorg dat er niks gedownload wordt ondertussen en dat niemand anders thuis op dat moment aan het streamen is; zo is de kwaliteit van het onlinegesprek het beste. Zet de computer/tablet ook best ergens neer zodat je deze niet de hele tijd hoeft vast te houden en het beeld ook rustig blijft. Ikzelf gebruik een koptelefoon zodat ik het gesprek zeker goed kan volgen en geen last heb van achtergrondgeluiden. Gebruik best zelf ook oortjes om de privacy te bewaken en echo van het geluid te voorkomen.

Voor het gesprek ga je naar een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt en zet je telefoon uit. Neem er de tijd voor om je praktisch en mentaal voor te bereiden op te gesprek. En test even of microfoon en geluid het doen door iemand in huis je te laten bellen met Zoom (dit gaat vaak mis de eerste keer dus best even testen zodat we alle tijd optimaal kunnen gebruiken tijdens het gesprek).

Zet kinderen liefst voor een vaste computer, op een stoel: zo is er een betere concentratie dan hangend op bed. Leg pen, kleurpotloden en papier alvast klaar.

De betaling kan via Payconiq by Bancontact gebeuren (ik toon de te scannen QR-code op mijn smartphone en zo kunnen jullie dit scannen via het scherm met jullie smartphone). 

Online gespressessies.jpg

Tarief

Individueel gesprek:

45 minuten

€65

Ouder- of gezinsgesprek: 

50 minuten

€75

Betaling

De betaling gebeurt via de Payconiq by Bancontact-app aan het einde van iedere sessie.

 

De meeste ziekenfondsen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor kinderen en jongeren.

Raadpleeg uw ziekenfonds voor meer informatie.

tekstballon blauw.jpg

Annulatievoorwaarden

Annulering minstens 48 uur op voorhand: er worden geen kosten aangerekend.

Annulering minder dan 48 uur op voorhand of niet nagekomen afspraken op de dag zelf: het volledige tarief wordt aangerekend.

bottom of page