top of page

Supervisie

Voor psychologen en psychotherapeuten

Supervisie via gesprekstechnieken

 

Wat?

​In supervisie leer je reflecteren op je eigen werkervaringen. Supervisie geeft zicht op welke werksituaties problemen (kunnen) opleveren, waar dit mee te maken kan hebben, hoe je ermee omgaat en welke alternatieven er zijn. Je wordt begeleid om je eigen werkervaringen zodanig te overdenken en te doorzien dat het leidt tot een beter functioneren, voor nu en in de toekomst.
 

Voor wie?

​Zowel voor psychologen, therapeuten in opleiding als meer ervaren therapeuten.

 

Werkwijze

Voorafgaand aan het eerste supervisiecontact zal gevraagd worden om een overzicht van achtergrond, werkervaring en cliëntenpopulatie op te sturen. Tijdens het eerste gesprek wordt afgesproken met welke frequentie en voor welke termijn supervisies zullen plaatsvinden. 

Jij bepaalt zelf welke ervaringen en vragen actueel zijn en wat je in de supervisie aan bod wil laten komen. 

 

Enkele voorbeelden van onderwerpen die relevant kunnen zijn: het werken met cliënten, de omgang met collega’s, zelfzorg, enz.

 

Wendy de Pree is erkend gedragstherapeut, gecertificeerd supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie.

Supervisie via

videofeedback

 

Wat?

Videofeedback, of het bespreken van videobeelden, is een onderdeel binnen Video-interactiebegeleiding waarbij de supervisant, door middel van het analyseren van videobeelden, meer zicht krijgt op zijn eigen handelen in interactie met cliënten.

Videofeedback biedt de mogelijkheid om gerichte feedback te geven over de afstemming van de supervisant en de uitvoering van interventies.

Het kijken naar de kwaliteit van de eigen communicatie en de wijze van activeren is voor supervisanten die werken met videofeedback een beproefde manier om onder meer therapeutische vaardigheden verder te ontwikkelen en beter af te stemmen op cliënten. 

 

Voor wie?

Het medium video is zowel voor supervisor als supervisanten een goed hulpmiddel om processen en veranderingen zichtbaar te maken.

Tarief

Supervisie:

60 minuten

€75

Een langere supervisie is mogelijk, naargelang jouw behoefte.

Het tarief is pro rata afhankelijk van de benodigde tijd.

Betaling

De betaling gebeurt via de Bancontact-app aan het einde van iedere sessie.

 

tekstballon blauw.jpg

Annulatievoorwaarden

Annulering minstens 48 uur op voorhand: er worden geen kosten aangerekend.

Annulering minder dan 48 uur op voorhand of niet nagekomen afspraken op de dag zelf: het volledige tarief wordt aangerekend.

bottom of page