top of page

Trainingen en studiedagen voor leerkrachten en andere professionals

Training

Train-de-trainer

Eigen Baas over je Gedachten!

Leer Positief denken!

Verschillende organisaties bieden de train-de-trainer 'Eigen baas over je gedachten!' aan (zie agenda). ‘Eigen baas over je gedachten’ is een wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van het derde en vierde leerjaar de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Ze leren positief te denken en problemen actief aan te pakken.

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is. De voordelen van positief denken zijn in vele onderzoeken inmiddels beschreven. Optimistische mensen zijn gelukkiger waardoor ze beter om kunnen gaan met vervelende gebeurtenissen. Ze hebben meer vrienden, presteren beter en kunnen beter tegen stress. Een kind dat goed leert omgaan met tegenslag, zal zich ook in zijn latere leven gelukkiger voelen. Als je in staat bent om positief te denken, leg je immers de basis voor een goed zelfbeeld.

Uit
onderzoek blijkt dat deze training het zelfbeeld van kinderen verhoogt en zorgt dat ze beter om kunnen gaan met negatieve emoties.

'Eindelijk nog eens een bijscholing waar ik met een positief gevoel vertrok!'

 

Tijdens deze cursus maakt je kennis met positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie en krijgt je inzicht in het trainingsprogramma 'Eigen Baas over je Gedachten!'. Met het werkboek voor de leerling, de handleiding voor de trainer en het praktische werkmateriaal kun je nadien meteen zelf aan de slag in je klas.

Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  • Topnascholing! Een 'keepertje' in onze woelige maatschappij!

  • Enorm inspirerend. Voor mezelf, kinderen op school, kinderen van mezelf.

  • Fijn dat we met concreet materiaal meteen aan de slag kunnen.

  • Héél aangename lesgeefster! Goede interactie tussen haar een deelnemers. Zéér leerrijk.

  • Dank je wel! Eindelijk nog eens een bijscholing waar ik met een positief gevoel vertrok.


Doelgroep:

leerkrachten lager onderwijs tweede graad, zorgbegeleiders, opvoedingondersteuners, CLB-medewerkers, opvoeders en schoolpsychologen. Andere hulpverleners op aanvraag.

Wanneer? 

Dat vind je terug in de agenda!

Voorkant folder.jpg

Training

Rode Neuzen Fonds

Train-de-trainer 'Eigen Baas over je Gedachten! Leer Positief Denken!’ werd geselecteerd als Rode Neuzen Dag-activiteit!

 

Dankzij het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, kunnen 12 lagere scholen een gratis 'Train-de-trainer Eigen baas over je gedachten' volgen, in samenwerking met vzw Leer Positief Denken (BE0645655952).

Wanneer? 

Dat vind je terug in de agenda!

logo-rodeneuzendag.jpg

Studiedagen

Leer Positief Denken biedt studiedagen aan

voor leerkrachten lager en middelbaar onderwijs

rond positief denken.

Hoe leer je kinderen positief denken en handelen

en integreer je dit denken in de algemene werking van de school?

Tijdens een optimistische en actieve dag

word je als team ondergedompeld

in de wereld van positief denken en oplossingsgericht handelen.

Andere onderwerpen op aanvraag.

Studiedag lagere- en middelbare school

‘Alles gaat fout! Dat lukt mij nooit!’ Over positief denken en handelen op school.

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is. De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Jongeren die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school. 

Maar… hoe doe je dat nu, positief denken? Hoe kun je hiermee concreet aan de slag gaan op school? Tijdens deze studiedag wordt er aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen uitgelegd wat positief denken is en hoe je leerlingen hierin kunt begeleiden, met jezelf als belangrijkste model. Met de praktische tools kun je daarna meteen aan de slag in de klas.

training.jpg

Tarief

Trainingen:

Te bepalen

Studiedagen:

Per uur

€120

excl. reiskosten en kopijkosten van het werkboek

Betaling

De betaling gebeurt via overschrijving na toezending van de factuur.

 

Vrijgesteld van BTW. 

tekstballon blauw.jpg

Annulatievoorwaarden

In onderlinge afspraak.

bottom of page